Webdesign. Mijn evolutie

Al jaren mijn passie, nu mijn beroep. (gedeeltelijk dan toch)

Door de jaren heen is er een evolutie te merken in de ontwikkeling van websites. Er zijn dan ook tal van manieren om een site te bouwen. Al dan niet met de daarbij horende tools.
Ook ikzelf heb een grote evolutie doorgemaakt in mijn manier van ontwerpen. Hieronder een kort overzichtje.

Mijn sites door de jaren heen.

Mijn eerste website was een zuivere HTML website voor een culturele organisatie waar mijn vader deel van uit maakt : Het spelleke van Lierde. Hoofdzakelijk ontworpen in een WYSIWYG (what you see is what you get) editor. Nadien heb ik kennis gemaakt met het CMS Joomla en voor de onze plaatstelijke joggingclub JCBhun website daarin opgebouwd. Op vraag van een vriend van mij ben ik beginnen experimenteren met iWeb, met de kunstwebsite Gallerie Villa de Graeveals resultaat. 15bondspoursortirduburnout Is een andere website door mezelf ontworpen, zonder gebruik van extra tools. Enkel HTML en CSS.

Google Sites

In 2017 kwam ik terecht in de pc werkgroep van de Basisschool De smidse in Erwetegem, en er werd geopperd dat de website aan een opfrissing toe was. Hun oude site was gebouwd in Google Sites (classic). Voor mij op die moment onbekend. Maar na een paar dagen inwerken heb ik de fantastische tool New Google Sites beter leren kennen, en sindsdien gebruik ik bijna uitsluitend nog dit platform.

Google is actief of zowat alle vlakken dus hebben ze natuurlijk ook hun eigen webdesign tool. En ik moet zeggen, het is veruit de eenvoudigste tool die er momenteel voor handen is. Meer info is te vinden op mijn Google Sites pagina.

WordPress

De laatste maanden hebben de beperkingen van Google sites mij voor bepaalde projecten toch meer in de richting van WordPress gedreven.
Ook deze tool is eigenlijk gratis en de mogelijheden zijn eindeloos. En eens je uw weg een beetje gevonden hebt in de Backend kan je heel snel een eigen site opzetten.

Later meer…

Scroll naar boven