My dayjob : Operator

Frederik, wat doe jij nu precies?

Het is een vraag die ik regematig te horen krijg maar zelden goed kan beantwoorden. Meestal verliezen de mensen de intresse na twee minuten... Hoewel ik zelf vind een heel interessante job uit te oefenen (gelukkig...).

Ok, ik doe een poging.

Je kan het als volgt beschrijven. Wat de helpdesk is voor de gebruiker, zijn wij voor de systemen. Hier kan je al uit afleiden, we zijn geen helpdesk. En aangezien de systemen meestal 24/24 blijven draaien, moeten ook wij 24/24 beschikbaar zijn. Dus het is geen 'nine to five' job. Sinds de start van mijn IT cariere werk ik in een vol continue shiften systeem. Maw weekends en nachten.

Wij houden ons voornamelijk bezig met het monitoren van alle IT infrastructuur van de firma, momenteel Delhaize Europa. Alsook het opvolgen van de batch. Voor mij het interessantse onderdeel van de job.

Hoewel, als bijna enige in de firma toegang hebben op zowat alle Windows, AIX, Mainframe en andere power platformen (iSeries en zSeries), heeft ook wel een bepaalde vorm van voldoening. (150 000 werknemers - incl AHOLD en +1000 Servers)


Some commands for the insiders